Naam
mevr. drs. S.B.E.A. Hoeks
Functie
Kinderarts-neonatoloog
Aandachtsgebieden
Algemene kindergeneeskunde, neonatologie in het bijzonder het neonatale immuunsysteem en neonatale infecties, neonatale follow up poli
Afdelingen
Biografie

Sanne Hoeks heeft haar studie geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gevolgd. Zij heeft de opleiding tot kinderarts en neonatoloog voltooid in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht waarbij ze stages heeft gevolgd in het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn en in het Tygerberg hospital in Kaapstad, Zuid-Afrika. Zij heeft onderzoek gedaan naar een aantal van de bijzondere kenmerken van het afweersysteem vroeg in het leven en de veranderingen hiervan gedurende het eerste jaar. Dit onderzoek heeft inzicht gegeven in de noodzaak voor de ontwikkeling van nieuwe diagnostische tools zodat op een veilige manier, direct na de geboorte, restrictief met antibiotica kan worden omgegaan.

Na haar opleiding heeft ze op de neonatale intensive care gewerkt in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht (2017) en in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven (2018-2019). Sinds 2019 werkt zij in het Diakonessenhuis als kinderarts-neonatoloog.

Naast de algemene kindergeneeskunde houdt zij zich samen met de fysiotherapie bezig met de follow-up poli voor vroege opsporing van ontwikkelingsproblemen bij kinderen met perinatale risicofactoren.

"Mijn ambitie is om kinderen en hun families de best mogelijke zorg te geven, rondom de geboorte en in het leven dat na de geboorte nog voor hen ligt!"