Keel- neus- en oorheelkunde

image

dr. R. van den Langenberg

KNO-arts, BIG 19910607801


Aandachtsgebieden

Aandoeningen van de oren, aandoeningen van de neus en neusbijholten, huidtumoren hoofd-halsgebied, aangezichtschirurgie, algemene KNO


Biografie

Dr. R. van de Langenberg studeerde geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Tijdens zijn studie liep hij stage bij de KNO-afdeling van het National University Hospital, Singapore. Daarnaast is hij tijdens de studie begonnen met het verrichten van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van diagnostiek en behandeling van het vestibulair schwannoom, een goedaardige tumor van de evenwichtszenuw. Zijn arts examen behaalde hij in 2008. Tot 2013 volgde hij zijn opleiding tot KNO-arts aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC), onder leiding van prof. dr. B. Kremer en prof. dr. R.J. Stokroos.

Tijdens zijn opleiding promoveerde hij op het proefschrift ‘Vestibular schwannomas, new developments in the management of vestibular schwannomas’, een multidisciplinair project, uitgevoerd in Maastricht (MUMC) en Tilburg (Gamma Knife centrum). 

Na zijn opleiding volgde hij een fellowship oorchirurgie aan het internationaal gerenommeerde ‘European institute for otorhinolaryngology’ te Antwerpen, België, onder leiding van prof. dr. F.E. Offeciers en dr. T. Somers.

Nadat hij in 2014 begon in het Diakonessenhuis volgde hij een fellowship plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie onder leiding van dr. P.J.F.M. Lohuis, hier in het Diakonessenhuis en in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis te Amsterdam. Hij sloot dit fellowship in 2016 af door met succes het ‘International Board Exam for Certification in Facial Plastic Surgery’, gehouden in Londen, te doorlopen.