Interne geneeskunde

image

Dhr. dr. R. van der Griend

internist-hematoloog, BIG 99025901501


Aandachtsgebieden

hematologie


Biografie

Dr. R. van der Griend, algemeen internist, is gespecialiseerd in bloedziekten en stollingsstoornissen (hematologie). Vanaf 1998 is hij geregistreerd als internist, waarna hij de subspecialisatie tot internist-hematoloog volgde.  Aansluitend werkte hij gedurende een jaar op de afdeling Medische Oncologie (bij het UMC Utrecht). In 1999 promoveerde hij op wetenschappelijk onderzoek naar hyperhomocysteïnemie als nieuwe risicofactor voor hart- en vaatziekten. Sinds 2000 is hij als internist verbonden aan het Diakonessenhuis.
Het hematologisch team voldoet aan de door de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) vastgestelde voorwaarden voor goede hemato-oncologische zorg. In 2014 werden bijvoorbeeld 330 patiënten met de diagnose lymfklierkanker gezien. Er is een intensieve samenwerking met de hematologen van het St. Antonius Ziekenhuis, waarbij dr. van der Griend is aangesteld als buitengewoon staflid, in een wekelijks patiëntenoverleg. Daarnaast vindt een vakkundige regionale samenwerking met de UMCU-vakgroep hematologie plaats in de vorm van een tweewekelijkse multidisciplinaire hematologiebespreking over alle nieuwe patiënten met een bloedziekte.
Dr. van der Griend is inmiddels een kwart eeuw bevlogen met zijn vak bezig. Zijn patiënten omschrijven hem als vriendelijk, betrokken en integer.